Η τεχνολογία αλλάζει τη  βιομηχανία τροφίμων

Η τεχνολογία αλλάζει τη βιομηχανία τροφίμων

Δώδεκα πρωτοπόρες εταιρίες προσεγγίζουν μοναδικά τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην βιομηχανία τροφίμων.

Νέες startup για επενδύσεις και συνεργασίες παρουσιάζονται στη σύνοδο “Future Food- Techστο τομέα της προηγμένης τεχνολογίας τροφίμων στις 2-3 Δεκεμβρίου ,του 2020. Στη σύνοδο αποκαλύπτονται 12 πρωτοπόρες εταιρίες που προσεγγίζουν μοναδικά τις πιο μοντέρνες προκλήσεις στην βιομηχανία τροφίμων.

«Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για νέες τεχνολογίες στο τομέα των τροφίμων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που πρόκειται να αποκαλύψουμε τις αξιοσημείωτες λύσεις που θα αποτελέσουν την αιχμή της επόμενης γενιάς στην καινοτομία της τεχνολογίας τροφίμων στη σύνοδο τον Δεκέμβριο.», λέει ο Jet Luckhurst , Technology Scout της συνόδου.

Σε προτεραιότητα η Υγεία και η Διατροφή


Προϊόντα με βάση τα κύτταρα στην αγορά


Η Orbillion Bio κατασκευάζει μία προηγμένη βιοπλατφόρμα για λειτουργικά τεστ σε κυτταρικές σειρές για συνθετικό κρέας , μία λύση που έχει τη δυνατότητα για ταχύτατη ανάπτυξη και ευρεία υιοθέτηση. « Η αποστολή μας είναι να παραδώσουμε, υγιεινό, γευστικό και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας συνθετικό κρέας στον μοντέρνο καταναλωτή», εξηγεί η Patricia Bubner Διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδιοκτήτρια της Orbillion Bio.

Περισσότερα φυσικά , λειτουργικά συστατικά για «καθαρά» προϊόντα

«Οι καταναλωτές επιζητούν αληθινό φαγητό κατασκευασμένο από αληθινά συστατικά , όχι συνθετικά πρόσθετα», δηλώνει ο Chris Gregson ιδρυτής της Pargon Pure.

Με το να δουλεύει με τη φύση για να ενισχύσει την θρεπτική αξία, τη βιωσιμότητα και την αυθεντικότητα των συσκευασμένων τροφίμων η Paragon Pure δημιουργεί υψηλής απόδοσης ειδικά άλευρα αναβαθμίζοντας την παραδοσιακή βλάστηση σιτηρών. Τα άλευρα τους μπορούν να αντικαταστήσουν πρόσθετα και να αποδώσουν φυσικές γεύσεις, χρώματα και θρεπτικά συστατικά σε ευεργετικές τροφές.

Φυσικά υγιεινά συστατικά από επαναχρησιμοποιούμενα απόβλητα της γεωργίας

Η Tait Labs παράγει βιώσιμα τρόφιμα και συστατικά της φαρμακευτικής βιομηχανίας από επαναχρησιμοποιούμενα φυσικά υλικά, απελευθερώνοντας έτσι τα οφέλη της υγείας που έχουν «παγιδευτεί» σε 4 εκατομμύρια τόνους φλούδας μανταρινιού και πορτοκαλιού ετησίως. «Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το όραμα μας ,το πώς δηλαδή αντιμετωπίζουμε δύο τεράστια προβλήματα, τη σπατάλη των τροφίμων και την χρόνια νόσο.», λέει ο Andrew Tait, διευθύνων σύμβουλος της Tait Labs.

Η επόμενη γενιά είναι plant-based


H αναπαράσταση της υφής και γεύσης του κρέατος από κρέας …με βάση τα φυτά

Η Bevo είναι μία εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που έχει σχεδιάσει ένα πατενταρισμένο μηχάνημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε πρωτεϊνούχο άλευρο με φυτική βάση σε ινώδη μορφή ώστε να πάρει το σχήμα μίας γευστικότατης μπριζόλας! « Μπορούμε να παράγουμε μπριζόλες όπως ακριβώς οι χοιρινές , οι βοδινές ή και από κοτόπουλο , στο μέγεθος των δυνατοτήτων του εργαστηρίου»,σημειώνει ο Tilen Travnik, διευθύνων σύμβουλος της Bevo.

H αλλαγή των φυτικών γαλακτοκομικών

«Στην εταιρεία «Those Vegan Cowboys», δημιουργούμε τον τέλειο «διάδοχο» των παραδοσιακών γαλακτοκομικών ,εκφράζοντας γονίδια καζεΐνης σε μαγιά και μύκητες. Κατόπιν, η καζεΐνη παράγεται σε μεγάλη κλίμακα από φυτικές ζυμώσεις.», εξηγεί αναλυτικά ο Jaap Korteweg, διευθύνων σύμβουλος της Those Vegan Cowboys and ιδρυτής της The Vegetarian Butcher.

Ο πρωτοπόρος αυτός διευθύνων σύμβουλος κάνει το επόμενο βήμα στην παραγωγή γαλακτοκομικών . Από το χειρωνακτικό άρμεγμα και το άρμεγμα με αρμεκτική μηχανή έφτασε στο πλήρως αυτοματοποιημένο ρομποτικό άρμεγμα του σήμερα.

Τα φυτικά τρόφιμα να γίνουν πιο εύγευστα , υγιεινά και βιώσιμα

Η The Live Green Co αλλάζει τον τρόπο επιλογής των καταναλωτών συστήνοντας 100% φυσικά φυτικά υποκατάστατα των ζωικών καθώς και των συνθετικών και υψηλά επεξεργασμένων πρόσθετων στα τρόφιμα καθημερινής κατανάλωσης. « Η The Live Green Co συμμετέχει στο TechHub της συνόδου Future Food-Tech σε μία αναζήτηση παράγωγής με το ίδιο όραμα αλλά και συνεργατών για τη παγκόσμια διανομή.», μοιράζεται η Pri Srinivas, ιδρύτρια και CEO της The Live Green Co.


To μέλλον είναι τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη


H χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη υλικών επόμενης γενιάς με πρωτεϊνούχα βάση

Η Protera έχει δημιουργήσει μία διαδικασία που ονομάζεται “Natural Intelligence™”,δηλαδή «Φυσική Νοημοσύνη» , η οποία επωφελείται από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για την σύνθεση λειτουργικών πρωτεϊνών.

« Αξιοποιούμε τη βαθιά γνώση της τεχνολογίας για να ρίξουμε «φως» σε ένα αναξιοποίητο σύμπαν από χρήσιμες πρωτεΐνες. Η ομάδα μας αναπτύσσει τις πρωτεΐνες της επόμενης γενιάς»,εξηγεί ο Leonardo Alvarez, ιδρυτής και CEO της Protera.

H χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων της γονιδιωματικής για το συνταίριασμα υλικών με τα προϊόντα

«Η βάση των τροφών είναι τα συστατικά και η βάση της ανθρώπινης ζωής το γονίδιο. Ανοίγοντας το δρόμο στην κατανόηση και χαρτογράφηση της σχέσης ανάμεσα στα συστατικά και τα ανθρώπινα γονίδια , μετατρέπουμε το φαγητό σε φάρμακο.», λέει η Leena Pradhan-Nabzdyk, CEO της Canomiks.

Πρόκειται για τη πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που χρησιμοποιεί γονιδιωματική , βιοπληροφορική και πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο και την πιστοποίηση της βιολογικής αποτελεσματικότητας και ασφάλειας των προϊόντων και της σύστασης.

Καινοτόμα τεχνολογία , συστατικά και προσεγγίσεις


Επιτάχυνση της ανάπτυξης καινοτόμων συστατικών

«Η Zymtronix συσκευάζει και αναπτύσσει ένζυμα ως πράσινους καταλύτες , ώστε να γίνουν τα συστατικά πιο επαρκή και πιο ακριβείς οι χημικές συστάσεις ή ζυμώσεις.» ,λέει ο Stephane Corgie, CEO της Zymtronix. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα με το σταθεροποιητικό ένζυμο βελτιώνει την δραστηριότητα, την σταθερότητα και την επαναχρησιμοποίηση οποιουδήποτε ενζύμου για να αντιμετωπιστεί η πολύπλοκη παραγωγή πρωτοποριακών συστατικών ενώ αναπτύσσονται αποδοτικές διαδικασίες και μειώνεται το κόστος.

Eπιτάχυνση της προσαρμογής των αρωμάτων , του χρώματος και της γεύσης των αλκοολούχων ποτών

«Η Bespoken Spirits δημιουργεί με ακρίβεια οινοπνευματώδη ποτά σε σχέση με το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση σε λίγες μέρες αντικαθιστώντας την απαρχαιωμένη και σπάταλη διαδικασία της παλαίωσης σε βαρέλια με βιώσιμη επιστήμη και τεχνολογία», εξηγεί η Stu Aaron, συνιδιοκτήτρια της Bespoken Spirits.

Η ιδιόκτητη τεχνολογία «ACTivation» καθιστά δυνατή την εξαγωγή των στοιχείων –κλειδιών του βαρελιού για την ενίσχυση των αρωμάτων, των χρωμάτων και της γεύσης ( ACT= Aroma,Color ,Taste) με ακρίβεια, έλεγχο και ταχύτητα.

H εναλλακτική της πλαστικής συσκευασίας της επόμενης γενιάς

« Με τη χρήση καινοτόμας προσέγγισης και της επιστήμης των πολυμερών, η StenCo αξιοποιεί οικονομικά , φυσικά υλικά για να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα επείγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα.» ,σημειώνει ο John Brown, CEO της StenCo.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα «φράγμα» από οξυγόνο , καλύτερο από τα περισσότερα πλαστικά, ώστε να διατηρούνται φρέσκες οι τροφές.

Η αναγνώριση φθηνών υλικών και η ανάλυση των συστατικών

Η Senorics αναπτύσσει μικρούς, ισχυρούς και χαμηλού κόστους αισθητήρες κίνησης για την διάθεση στοιχείων στη σύνθεση τροφών και ποτών.

«Σήμερα αποζητούμε να έρθουμε σε επαφή με ηγέτες της βιομηχανίας για να διαπιστώσουμε την επιρροή και τις ωφέλιμες εφαρμογές για το συμφέρον των εταιρειών και των καταναλωτών ομοίως.», εξηγεί ο Robert Langer, CCO της Senorics.

Όλοι οι παρουσιαστές των start-up του προγράμματος στη σύνοδο «Future Food-Tech» στις 2-3 Δεκεμβρίου θα δεχθούν ερωτήσεις από ένα πάνελ επενδυτών ώστε να εμβαθύνουν στην προοπτική της κάθε λύσης.

O αντιπρόεδρος της Bessemer Venture Partners Tomer Diari συνοψίζει πως « οι αναδυόμενες εταιρίες αξιοποιούν την καινοτόμα τεχνολογία μαζί με το Silicon Valley playbook (Πώς να δημιουργήσεις μια Start-up) για να διαταράξουν την βιομηχανία τροφίμων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους παρακολουθήσουμε να μεταμορφώνουν την βιομηχανία μέσα στην επόμενη δεκαετία.»

Το εικονικό Future Food-Tech Summit θα συγκεντρώσει φίρμες τροφίμων , καταστήματα λιανικής, κατασκευαστές συστατικών, προμηθευτές τεχνολογίας και επενδυτές για δύο μέρες online δικτύωσης και ανταλλαγή γνώσης.

Επιστροφή

Δείτε ακόμα

Αλλαγή στρατηγικής εν μέσω πανδημίας
Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι η εξέλιξη των ανθρώπων της