Κατανοώντας τη Generation Z

Κατανοώντας τη Generation Z

H Generation Z θέλει να σώσει τον κόσμο.

Απο τη στιγμή που η κοινωνική ζωή, ο πολιτισμός, η χρήση των media και η εκπαίδευση της Generation Z εξαρτάται από το διαδίκτυο και τις ασύρματες συσκευές, η συνδεσιμότητα και η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία έχουν για αυτή μεγάλη αξία.

Η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία και τα social media για για την επαφή της με τον “έξω κόσμο”, επιλέγοντας συχνά να στείλει γραπτό μήνυμα ακόμα και σε άτομα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Επειδή όμως καταναλώνουν πολύ από τον ελεύθερο τους χρόνο στα social media και σε άλλες πλατφόρμες δε σημαίνει ότι αξία για αυτούς έχει μόνο η τεχνολογία ή ότι είναι η υψηλότερη προτεραιότητα τους.

Στη πραγματικότητα έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με τις προηγούμενες γενιές και έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα συσπείρωσης για κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα.

Η Generation Z

ενδιαφέρεται για την δημιουργικότητα και την ατομικότητα

ενδιαφέρεται για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα

ενδιαφέρεται για τον πλανήτη

Οι νέοι άνθρωποι, που απαρτίζουν τη Generation Z μεγαλώνουν γρηγορότερα και εξυπνότερα, κυρίως λόγω των μικροσυσκευών που κουβαλάνε πάντα μαζί τους στα σακίδια ή στις τσέπες τους.

Τα τμήματα marketing και διαφήμισης που στοχεύουν σε αυτό το ηλικιακό κοινό θα πρέπει να εμπλουτίσουν τη στρατηγική τους με πράξεις.Οι εντυπωσιακές δηλώσεις και θέσεις όσον αφορά στους παραπάνω άξονες ενδιαφέροντος της Generation Z αν δεν συνοδεύονται από πράξεις και δράσεις, απομακρύνουν τον πελάτη από το brand και δίνουν χώρο στον ανταγωνισμό που τελικά κερδίζει τον πελάτη.Το άρθρο επιμελήθηκε η:

Μαρία Κορφιά, Γενική Διευθύντρια της Anageno London

Επιστροφή

Δείτε ακόμα

Οικοσύστημα Οικογενειακών Επιχειρήσεων
Αλλαγή στρατηγικής εν μέσω πανδημίας