Συμβουλευτική - Η νέα "κουλτούρα" στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού

Συμβουλευτική - Η νέα "κουλτούρα" στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού

Είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι που καταφέρνουν να διαχειρίζονται χωρίς «απώλειες» την υπερένταση και το στρες που προέρχεται από τις αυξημένες υποχρεώσεις και το ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον

Μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις της διοίκησης προσωπικού στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο είναι η εφαρμογή της συμβουλευτικής και της υποστήριξης εργαζομένων μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Η τάση αυτή τείνει να υιοθετείται από μικρές ή μεγαλύτερες φίρμες σε όλο τον κόσμο από την Αμερική μέχρι και την Ινδία.

Σε ένα περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός κυριαρχεί, το άγχος γίνεται μια μόνιμη συνθήκη για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων. Είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι που καταφέρνουν να διαχειρίζονται χωρίς «απώλειες» την υπερένταση και το στρες που προέρχεται από τις αυξημένες υποχρεώσεις και το ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Στόχος των επιχειρήσεων που υιοθετούν την συμβουλευτική στο χώρο εργασίας είναι να κρατήσουν τους ταλαντούχους εργαζόμενους τους ικανοποιημένους, να ανεβάσουν την παραγωγικότητα και την συνεργασία και να δώσουν κίνητρα ανάπτυξης και εξέλιξης στο προσωπικό τους.

Η συμβουλευτική στο εργασιακό περιβάλλον είναι μια υπηρεσία το κόστος της οποίας αναλαμβάνουν οι εργοδότες και παρέχουν δωρεάν στους υπαλλήλους τους. Πάρα πολλές μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει πλέον να ενσωματώνουν την συμβουλευτική στους εργαζομένους στην κουλτούρα τους και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας τους.

Συνήθως οι επιχειρήσεις συνεργάζονται με κάποιο επαγγελματία σύμβουλο – εξωτερικό συνεργάτη, ή προσλαμβάνουν κάποιον σύμβουλο ως μόνιμο στέλεχος της εταιρίας.

Το νόημα της συμβουλευτικής

Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Η φύση των προβλημάτων αυτών μπορεί να σχετίζεται με το εργασιακό τους περιβάλλον πχ ένα πρόβλημα με τους υφιστάμενους, τους προϊστάμενους, τους συνεργάτες, το εργασιακό σύστημα γενικότερα, ή μπορεί να σχετίζονται με την προσωπική τους ζωή.

Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει την δουλειά, την καριέρα, την απόδοση τους. Η συμβουλευτική αποτελεί ένα εργαλείο διάγνωσης και διαχείρισης αυτών των προβλημάτων μέσα από τεχνικές και παρεμβάσεις με στόχο υποστήριξη και την ενθάρρυνση των ανθρώπων προς την διαχείριση του εκάστοτε προβλήματος.

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την θετική επίδραση της συμβουλευτικής στο εργασιακό περιβάλλον και της βελτίωσης σε θέματα διαχείρισης άγχους, ενδυνάμωσης και παραγωγικότητας.

Γιατί η συμβουλευτική αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο

Η συμβουλευτική στην ουσία αποτελεί ένα εργαλείο που δίνει την δυνατότητα στους εργαζομένους να αποκτήσουν μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους, να επαναδιαπραγματευθούν μοτίβα σκέψεων και συμπεριφορών που αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη τους και να υιοθετήσουν μια νέα οπτική πάνω στη διαχείριση ζητημάτων που ανακύπτουν μέσα στο εργασιακό περιβάλλον.

Πλεονεκτήματα της συμβουλευτικής

Βοηθάει τους εργαζομένους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα τους

Ενισχύει την λήψη αποφάσεων

Αποτελεί μια νέα οπτική γωνία σε ζητήματα διοίκησης προσωπικού

Μειώνει τα ποσοστά απουσίας των εργαζομένων

Μπορεί να αποτρέψει απολύσεις ή παραιτήσεις

Μειώνει το κόστος πρόσληψης νέων εργαζομένων και εκπαίδευσης νέου προσωπικού

Ενισχύει τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου

Προσόντα του Συμβούλου

Θα πρέπει να είναι επαγγελματίες είτε από το χώρο της ψυχολογίας, είτε από το χώρο της διοίκησης προσωπικού

Θα πρέπει να είναι υπομονετικοί ακροατές

Θα πρέπει να κατανοούν σε βάθος το πρόβλημα του εργαζόμενου και να μπορούν να δώσουν ουσιαστικές συμβουλές.

Θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον εργαζόμενο να ακολουθεί το επαγγελματικό του μονοπάτι αναδύοντας τις δεξιότητες τους.

Θα πρέπει να διαχωρίζουν τα προσωπικά από τα επαγγελματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Δεν θα πρέπει να συγκρίνουν τους εργαζόμενους μεταξύ τους

Θα πρέπει να κατανοούν την κατάσταση του εργαζομένου

Θα πρέπει να διαθέτουν ενσυναίσθηση και καλούς τρόπους

Θα πρέπει να έχουν άψογες επικοινωνιακές ικανότητες.

Θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο για να ακούσουν και να κατανοήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων

Η συμβουλευτική αυξάνει την παραγωγικότητα και την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων και πλέον ενσωματώνεται στην κουλτούρα των σύγχρονων επιχειρήσεων που προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με τις προκλήσεις του περιβάλλοντος να καθιστούν επιβεβλημένη την αλλαγή και την επένδυση στην υποστήριξη του έμψυχου δυναμικού.

Το άρθρο επιμελήθηκε η :

Νίκη Ρωμανάκη, Σύμβουλος Eργασιακής Συμπεριφοράς και Συνεργάτης της Anageno London


Επιστροφή

Δείτε ακόμα

Οικοσύστημα Οικογενειακών Επιχειρήσεων
Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι η εξέλιξη των ανθρώπων της